CES: Ultrabooks zetten de toon op laptops

Laptops en tablets zijn de focus van veel computerfabrikanten op de computervakbeurs CES. Acer en Lenovo beginnen met in totaal drie nieuwe Ultrabooks: de dunne rekenmachines moeten overtuigen met krachtige batterijen en snelle boten. da De Aspire S5 meet slechts 1,5 inch op het dikste punt. Fabrikant Acer noemt het 's werelds dunste Ultrabook. (

Notebooks en tablets bevinden zich op de computerbeurs CES bij veel fabrikanten in het centrum. We beginnen met Acer en Lenovo met een totaal van drie nieuwe Ultrabooks: De dunne computers worden verondersteld te overtuigen met een sterke batterijen en snelle botenMeer dan 30 nieuwe Ultrabooks zijn op de computer beurs CES (Las Vegas 10-13 januari. ) worden gepresenteerd. Deze ontworpen door Intel categorie notebook is bijzonder vlak laptops zonder cd - of dvd-drive, die snel kan worden geschakeld. Dit wordt verzekerd door verbeteringen in het opstartproces en de SSD (Solid State Disk), die een bijzonder hoge snelheid biedt bij het inlezen van de gegevens als een alternatief voor de conventionele harde schijf.De eerste exposant op de Consumer Electronics Show was Acer Taiwan twee ultrabooks geleden. De Aspire S5, de president van Acer, Jim Wong, wordt omschreven als 's werelds dunste Ultrabook met 1,5 centimeter op het dikste punt. Dit wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe behuizing van de aansluitingen voor USB en HDMI, die Acer MagicFlip wordt genoemd. De tweede Acer Ultrabook draagt ​​de naam Timeline Ultra en is ontworpen voor betere prestaties en een bijzonder lange levensduur van de batterij. Intel's nieuwe processorarchitectuur, de Ivy Bridge, wordt hier al gebruikt.De tijdlijn Ultra zal dit kwartaal op de markt komen, terwijl de Aspire S5 in het tweede kwartaal op de markt zal verschijnen. Acer heeft nog geen prijzen genoemd. "De Ultrabook is veel meer dan alleen een nieuwe productcategorie," zei Wong. "Het is een nieuwe trend die mainstream zal worden voor mobiele pc's." Als een model van de platte computer is de Macbook Air van Apple.Andere fabrikanten zoals Toshiba of Dell zullen naar verwachting ook nieuwe Ultrabooks introduceren op CES. Lenovo toont op de beurs de bijna twee centimeter dikke ThinkPad T430u. In tegenstelling tot vergelijkbare apparaten, zal het 14-inch model de installatie van een afzonderlijke Nvidia grafische chip mogelijk maken. Bovendien is Lenovo van plan om zijn ultrabook zowel met SSD-geheugen als met een conventionele harde schijf aan te bieden. Geplande start van de verkoop is pas in het derde kwartaal van 2012.Beide fabrikanten hebben ook nieuwe tabletcomputers aangekondigd met een tien-inch aanraakscherm voor CES. Van Acer komt de Iconia A700 met de quad-chip-chip Tegra 3 van Nvidia, die vloeiende spellen in grafische afbeeldingen met een hoge resolutie mogelijk moet maken. Het besturingssysteem is Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) geïnstalleerd. Dit wordt ook gebruikt in Lenovo's IdeaTab S2. De levensduur van de batterij van de tablet is de Chinese fabrikant met maximaal 20 uur, voor eenvoudiger typen dock een apart toetsenbord. Beide tablets zullen naar verwachting in het tweede kwartaal in de winkels liggen.

HP laat een geglazuurde Ultrabook op CES zien. De Envy 14 Spectre is niet alleen op het 14-inch display, maar ook op het deksel en de handsteun bekleed met licht, krasbestendig glas in zwart en zilver. Een ingebouwde toetsenbordverlichting detecteert de nabijheid van de gebruiker en past de helderheid dienovereenkomstig aan.De fabrikant belooft een batterijlevensduur van maximaal negen uur en een bijzonder snel opstarten. Dit wordt mogelijk gemaakt door, onder andere, een maximum van 256 gigabyte SSD-harde schijf en huidige Intel Core-processors. De Ultrabook verschijnt begin februari in de VS en de verkoop in Duitsland zal naar verwachting begin maart van start gaan. In het buitenland kost het apparaat ten minste 1399 dollar (ongeveer 1100 euro).Intel, de chipfabrikant, wil het Ultrabook-concept combineren met de voordelen van de tabletcomputer. Intel-manager Mooly Eden presenteerde verschillende technologische studies bij CES die een ultrabook met een touchscreen beloven. Als een prototype, toonde hij een ultrabook genaamd Nikiski, waarin een transparante touchpad als een tweede beeldscherm wordt gebruikt wanneer de notebook wordt gevouwen.In samenwerking met de spraaktechnologie specialist Nuance, zal het in de toekomst ook ultrabooks met voice control. was voor de uitvoering van de negen talen, waaronder Duits en Mandarijn, zei Nuance manager Peter Mahoney.

Mogelijk gemaakt door Blogger.