Cemetery without Dead - At the Grave Cross Collector in Kramsach

Glimlachen en lachen, geen tranen en verdriet: de eigenzinnige uitspraken op de museumbegraafplaats in Kramsach amuseren bezoekers. Hiervoor heeft Hans Guggenberger jarenlang een ongewone hobby nastreven - het verzamelen van grafkruisen. Hij laat het nu zien in zijn openluchtmuseum. han Hans Guggerberger poseert naast een van de oudste grafkoppen uit de 17e eeuw.

bdquo; Des geloof dat ik nu net roept een bezoeker uit Tirol op de Museum Begraafplaats door Hans Guggenberger toen hij ontdekte de volgende formaties: Hij mat zeven schoen, 'God, geef hem de eeuwige rust, een ongelukkige os schok opende zijn de hemel kasteel.Meer dan 60 vooral nieuwsgierig inscripties Guggenberger heeft opgezet op zijn begraafplaats zonder doden sinds 1965. Anderen verzamelen van postzegels, we zijn toegewijd aan het oude graf kruisen en hun inscripties, de slotenmaker en meester steenhouwer uitgelegd.Steen en ijzeren grafkruisen worden nog steeds gemaakt door de Guggenbergers vandaag. Omdat het voor de hand lag om om te gaan met de traditie van de kruisen. Toen familiegraven ontbonden werden, landde de gesmede kunst vaak in schroot of bestrooid in schuren, zegt Guggenberger. Op de begraafplaats van het museum wordt een deel van de begrafeniscultuur van het Alpengebied bewaard.

Guggenberger museumkerkbestuurder mengt zich soms ongemerkt met de bezoekers die van heinde en ver komen in de kruisverzameling. Daarom kan de 65-jarige ook de inscripties benoemen, wat soms tot lachen leidt. Kort en krachtig zegt het over een muzikant: hier rust Martin Krug, die kinderen, vrouw en orgel versloeg. Nog korter is dit gezegde: Aufigschtieg'n, obagfall'n, hinwös'n. Geascendeerd, gevallen, overleden - een heel leven in drie woorden. Met zoveel lacunia kunnen veel bezoekers lachen.De inscripties uit de 18e en 19e eeuw, uit Oostenrijk en Beieren, dateren uit het Schaufriedhof. Aan de ene kant zijn ze de soms vreemde waardering van de overledene. Aan de andere kant getuigen ze van hoe hard het leven in de bergdorpen was. Van het Tiroolse Pitztal bereikte deze Marterl op het Schaufriedhof: hier ligt begraven door de gedode Dunder: drie schapen een kalf en een Bua. Heer, geef hun eeuwig Ruah'.Naast het museum begraafplaats bezoekers zich vergapen in 2013 geopend Arkadenhof meer historisch kruisen uit het Alpengebied. Hier is ook het oudste grafkruis van Tirol uit het jaar 1682, zegt Hans Guggenberger tijdens de tournee. Met ongeveer 850 graf ballen die vijf eeuwen, de collectie is door Guggenberger woorden, de grootste in zijn soort in Europa. Afgezet achter dikke deuren die zijn opgeslagen in het depot talrijke ongerestaureerde graf kruisen. Collector Hans zegt: Dit is onze schatHet museum CemeteryDe AlpbachtalBestemming:. Kramsach am Inn is gelegen in het Alpbachtal-Lakeland in Tirol. Het museum begraafplaats in de winter van 10:00 tot zonsondergang geöffnet. Der De toegang is gratis. Informatie: Museum Cemetery Tirol, Hagau 82, A-6233 Kramsach (tel. 0043 5337/62447)Accommodaties:. Hotels en kamers zijn beschikbaar in Kramsach in alle prijscategorieën. Er is ook een goede selectie van vakantiehuizen en appartementen. Prijzen: Tweepersoonskamer per persoon per nacht tussen 25 en 120 euroInformatie: .. Alpbachtal Zealand Tourism, Centrum 1, A-6233 Kramsach (tel 0043 5337/21200, e-mail: info@alpbachtal. at.)


Fotogalerij begraafplaats zonder doden - Wanneer grafkruis collector in Kramsach han run i
Mogelijk gemaakt door Blogger.