Consultants helpen bij het zoeken naar een baan

s Het is meestal niet zo eenvoudig: Outplacement-consultants hebben meestal tussen de drie en twaalf maanden nodig om een ​​klus te klaren.

De oude klus is weg en de nieuwe wacht: dat klinkt te mooi om waar te zijn. Er zijn inderdaad bedrijven die het voor vertrouwde werknemers mogelijk willen maken om precies dat te doen. Ze vertrouwen op scheidingsprofessionals.Er zijn momenten waarop je zelfs George Clooney niet zou willen ontmoeten. In de film "Up in the Air" speelt de hartenbreker een outplacement-consultant die werknemers vertelt dat ze zijn ontslagen. In werkelijkheid nemen bedrijven ook hun toevlucht tot outplacement. Niet om een ​​kennisgeving over te dragen, maar om mensen uit de weg te helpen naadloos een nieuwe baan te krijgen. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Maar: uiteindelijk heeft de werkgever hier ook baat bij."Het spreekt voor de bedrijfscultuur, wanneer werknemers goed weten hoe ze voor hun voormalige collega's moeten zorgen via outplacementadvies", legt een woordvoerder van de financiële groep Wüstenrot Württembergische (WW) uit. "Dit ondersteunt ook emotioneel degenen die blijven." De groep wil tegen het einde van 2015 800 minder banen hebben. De vermindering moet worden bereikt door vrijwillige maatregelen indien mogelijk.Outplacement is in dergelijke gevallen een mogelijkheid. "Er zijn ook gevallen waarin een kleine start-up nodig is," zegt Caterine Schwierz van de outplacement overleg Rundstedt en partners. "Omdat het een gemeenschappelijke motivatie van bedrijven om te investeren in de scheiding cultuur." Von Rundstedt met 200 adviseurs en ongeveer 2.000 klanten per jaar een van de grootste Duitse aanbiedersDe oude baan weg en al een nieuwe -. Works het konden ze? Last onder 69 procent van de kandidaten als overgebracht binnen een half jaar, legt uit hoe de Bond van Duitse Management Consultants (BDU). Na een jaar waren er al 90 procent.In veel gevallen is de werkzoekenden vinden hun eigen contacten iets nieuws, zegt Schwierz. De consultants helpen vooral om netwerken correct te gebruiken, tips voor het scheppen van interviews geven, meubels te hervatten op - en uit te werken die ooit places overeenkomen met de zoekersNationwide er zijn om BDU details over 50 is gespecialiseerd adviesbureau. , Hun diensten zijn in de vraag: De verkoop van de outplacement-industrie steeg in 2013, dus met 8,5 procent tot een all-time high van 74 miljoen euro. Voor het lopende jaar, de vereniging verwacht een stijging tot 83 miljoen euroDe redenen hiervoor liggen voor de hand. "Scheidingen zijn gemakkelijk mogelijk omdat de werknemers het bedrijf verlaten krijgt hiervoor een professioneel perspectief", volgens een recente BDU-studie over het onderwerp. Bedrijven kunnen twee keer zo besparen: U vermijdt niet alleen langdurige en dure rechtszaken, maar ook kosten te besparen door hen in staat om de looptijd van bestaande contracten


verkorten

Wanneer de technologie groep Bosch ook wel "sociale verantwoordelijkheid" .. Daar kunnen leidinggevenden outplacementadviseurs krijgen als onderdeel van een 'ontslagpakket', legt een woordvoerder uit. De autofabrikant Daimler neemt hier ook zijn toevlucht toe om zich zonder conflicten van werknemers te kunnen afscheiden.Bedrijven kunnen zich veel veroorloven: ten laatste, volgens BDU-cijfers, was het ongeveer 22 procent van het jaarsalaris van de werknemer. Vaste prijzen waren bij een onbeperkte raadpleging gemiddeld 22 000 euro - vervolgens geeft de outplacementadviseur ook een soort werkgarantie.Het programma is niet altijd succesvol: "Ik heb geen nieuwe baan", zegt journaliste Susanne Klein, die op zoek is naar een baan na het verlaten van de krant "Financial Times Deutschland". "Ik ben 53. Dat is een zeer kritieke leeftijd."Outplacement-consultants hebben hun CV goed bijgewerkt en getraind voor sollicitaties. Maar uiteindelijk konden ze haar geen baan geven. Klein: "Of het altijd zo nuttig is als de arbeidsmarkt zich voorstelt, durf ik te betwijfelen.»Het is echter niet nodig dat iemand hier in Duitsland bang is om te worden opgevolgd door een outplacementconsulent:" Het scheidingsbericht wordt door het bedrijf verzonden ", benadrukt von Rundstedt en Partner. "Wij zijn degenen die op zoek zijn naar."

Mogelijk gemaakt door Blogger.