Een hond op kantoor praat

In het verleden was een kantoorhond bijna alleen te vinden in reclamebureaus. Tegenwoordig is het verkrijgbaar in bedrijven uit alle sectoren. Omdat de kantoorhond veel positieve effecten worden toegeschreven: hij zou stress en strijd in de afdeling moeten verminderen. ein bürohund muss auch still sitzen bleiben können. denn sonst stört er schnell kollegen und kunden. (bild: kay nietfeld/dpa/tmn) Een kantoorhond moet stil kunnen zitten. Omdat hij zich anders snel bemoeit met collega's en klanten. (Foto: Kay Nietfeld / dpa / tmn)

Eerder was een kantoorhond bijna uitsluitend te vinden in reclamebureaus. Tegenwoordig is het verkrijgbaar in bedrijven uit alle sectoren. Omdat het kantoor hond vele positieve effecten worden toegeschreven: het is ontworpen om wat stress en strijd te verminderen in de afdelingIn vrolijk blaffen men wacht tevergeefs wanneer komt men in de kantoren van Stephan Medizintechnik GmbH in Gackenbach in Rheinland-Pfalz.. "Onze honden zijn goed gedragen en niet bezoekers blaffen", legt Volker Wolf. In tegenstelling tot het niet goed gaat, na ravotten in de lokalen van het bedrijf een totaal van 13 honden van verschillende rassen -. Alle dieren van werknemershad de hele zaak een paar jaar geleden begonnen. In die tijd vroeg Volker Wolf zijn baas of hij zijn witte Duitse herdershond aan het werk kon brengen. Omdat geen van de collega's iets tegen had, werd aan het verzoek voldaan - en de baas en andere collega's meteen met zijn eigen hond.Het voordeel van een kantoorhond is duidelijk voor Wolf: "ga op lunchpauze We gaan niet naar de kantine, maar met een brood in onze handen kunnen we samen met onze honden door het bos lopen en er zijn altijd geweldige gesprekken. " Dan kunt u veel evenwichtiger weer aan het werk gaan. Over het algemeen is de stemming op de werkplek beter. Honden op kantoor zijn altijd een gespreksonderwerp.Honden zijn niet alleen goed voor meer open communicatie met elkaar. "Honden op kantoor kunnen stress verminderen en een ontspannend effect hebben op de atmosfeer", zegt psycholoog Silke Wechsung uit Bonn. Dus je kunt jezelf afleiden na een inspannend telefoontje, bijvoorbeeld door de hond kort te strelen.Ze brengt haar hond ook aan het werk. Daar heeft ze goede ervaringen mee. Zelfs collega's die niet noodzakelijkerwijs behoren tot de grootste hondenliefhebbers, zouden altijd traktaties hebben voor hun trouwe viervoeter. In de kantoorgemeenschap creëert de hond een groter gevoel van eenheid.Er zijn echter enkele regels die nodig zijn om dier en mens met elkaar te laten harmoniëren. De basisvoorwaarde moet zijn dat het brengen van de kantoorhond vooraf met alle collega's is verduidelijkt. "Sommigen zijn misschien bang voor honden of een allergie, dus je moet respecteren als een hondenbezitter dan," zegt Silke Wechsung. Bovendien moet het dier bepaalde regels van het spel beheersen en zich kunnen gedragen. Een hond die blaft naar iedereen of de gesprekken begeleidt met zijn gehuil is onaanvaardbaar. Bovendien moet het dier zich terug kunnen trekken naar een vaste plaats en in balans kunnen worden gebracht.Ook de Duitse Dierenwelzijnsorganisatie ziet het zo. Al enkele jaren organiseert de vereniging de "actiedagcolliehond". "We willen laten zien dat hond en kantoor compatibel zijn", zegt Marius Tünte van de Duitse vereniging voor dierenwelzijn. Vorig jaar namen meer dan 1000 bedrijven deel aan de actiedag.Homepage van de Duitse Animal Welfare FederatieNo good kantoor Dieren


Als een kantoor dier in het bijzonder een hond is. Immers, een hond is flexibel en kan zich snel aanpassen aan nieuwe omgevingen, zegt Marius Tunte de Duitse Animal Welfare Association. Een kat heeft echter liever hun rust en kiest zelf hun verblijfplaats. Zelfs kleine dieren zoals hamsters zijn niet noodzakelijkerwijs in trek als kantoordieren. "De reis naar het kantoor gestrest kleine dieren, ook ja zitten in de kooi en kan niet zo gemakkelijk waarom geaaid te worden."Aan de andere kant zou een hond graag in de roedel willen zitten en overal, maar:" Het dier moet goed gesocialiseerd en opgeleid zijn. Een vechthond uit de opvang halen en wennen aan een buitenlandse vestiging loopt vaker de plank mis. "
Mogelijk gemaakt door Blogger.