Duitse dorst naar reizen blijft groot

Spanje in plaats van Turkije: beelden van aanvallen op bestemmingen zoals Istanbul hebben ook invloed op de toeristenstromen. Terwijl het land verliezen leed op de Bosporus, steeg het Iberische land in het voordeel van Duitse toeristen. au Toerisme-expert Martin Lohmann presenteert een studie van de Forschungsgemeinschaft Urlaub und Reisen op de beurs Caravan Motor Touristik.

Volgens een studie blijven Duitsers heel graag reizen, maar zoeken ze naar nieuwe toeristische bestemmingen vanwege terroristische dreigingen in landen als Turkije.2017 belooft ook een sterk reis jaar, de vakantie plezier wordt uitgesproken, zei de toeristische expert Martin Lohmann zumAuftakt Stuttgart Exhibition Caravan Motor Touristik (CMT / 14-22 januari).The Professor een studie gepresenteerd van het onderzoek raad vakantie en reizen, op grond waarvan mensen worden vaak reisden in Duitsland in 2016 ongeveer hetzelfde als in 2015. echter, het was te wijten aan de terreur aanslagen verschuivingen in toeristenstromen - in plaats van veel Duitse reisde naar Turkije of Egypte nachSpanien of Griekenland.Een van de redenen voor de algemene positieve vooruitzichten voor de toeristenindustrie was dat Lohmann enorm in de lift zat, wat betekent dat mensen gemiddeld meer geld hebben. Volgens Lohmann hadden mensen in Duitsland in 2016 ongeveer 69 miljoen vakantiereizen geboekt, net als vorig jaar, en brachten ze ongeveer 66 miljard euro opnieuw uit. Dat was een hoog niveau, benadrukte de professor. Ongeveer twee van de drie Duitsers reizen minstens een keer per jaar, rond het begin van het millennium was het slechts elke seconde en in de jaren 80 slechts één op de drie. In vergelijking met andere staten zijn de Duitsers zeer vakantievriendelijk, zei Lohmann. Reizen is als het kopen van Duitse dennenbomen - dat is wat je elk jaar doet.


Lohmann benadrukte dat de gevolgen van terreur niet overdreven mogen worden op het vakantiegedrag van de Duitsers. De toeristen denken bij de keuze van hun reisbestemming aan de terroristische dreiging - de wens om zelf te reizen wordt niet vertraagd, zei hij. Als er terreur is op de toeristische bestemming, heeft dit een sterke impact op de toeristische vraag vanuit Duitsland. Maar dit effect is beperkt in ruimte en tijd meestalOndanks de verliezen blijven dieTürkei een belangrijke bestemming van de Duitsers - vanaf het voorjaar tot het najaar van 2016 vlogen 4,8 miljoen passagiers van Duitse luchthavens in de Middellandse Zee land.. Hoewel dit is een daling van 19Prozent in vergelijking geweest met dezelfde periode vorig jaar, maar nog steeds ongeveer de helft van de passagiers naar Spanje en tweemaal de passagiers naar Griekenland, Lohmann zeiSpanje werd nog populairder -. Het aantal passagiers in de Iberische land steeg met 10 procent tot rond 9,8Millionen. Volgens de studie, de sterkste stijging onder de bestemmingen van de Duitsers opgenomen het Caribisch gebied met 29 procent meer passagiers inMaschinen van een Duitse luchthaven. . Echter, het totale aantal relatief laag is met bijna 300 000 passagiersThe Society for Consumer Research (GfK) rapporteerde amFreitag positieve getallen: ImDezember toegenomen boekingen voor reizen in het lopende winterseizoen opzichte van de vorige maand met 11 procent, boekingen vonReisen in het zomerseizoen ging 13 procent.Na de persdag op vrijdag zal de toerismebeurs CMT zaterdag zijn deuren voor het publiek openen, met 220.000 bezoekers op 22 januari. Achter de ITB-vakbeurs in Berlijn wordt de CMT beschouwd als de belangrijkste ontmoetingsplaats van de toeristische sector in Duitsland.

Mogelijk gemaakt door Blogger.