Duitse kerstmarkten zijn "sooo christmassy&quot

Buitenlandse toeristen waarderen Duitse kerstmarkten. Ze genieten van braadworst en "Gluhwein" en bewonderen de kunsten en ambachten. Wanneer de sneeuw begint, is de idylle perfect. wonderfu Prachtig en "zo christmassy": de kerstmarkt in de Dom van Keulen is ook een hoogtepunt voor veel buitenlandse toeristen.

Buitenlandse toeristen waarderen Duitse kerstmarkten. Ze genieten van braadworst en "Gluhwein" en bewonderen de kunsten en ambachten. Wanneer de sneeuw begint, is de idylle perfect.Het waait een piercing wind, het is natte sneeuw naar beneden, maar Karin Hewlett vindt het "heerlijk". De 71-jarige houdt van de Duitse kerstmarkten, en dat is de reden waarom ze hier komen naar Keulen. De kathedraal stad trekt met zijn markten hele land, de meeste bezoekers naarDe dochter van mevrouw Hewlett, Marion Burrell bevestigd met gewelddadige knik. "Het is zooo Christmassy". En het weer? "Is veel erger in Engeland, overstromingen." Kerstmarkten zijn er in Engeland de weg, ook, maar zwaar gesuikerde. Hoge dichtheid kunstmatige sneeuw, sterke tendens ten aanzien van kitsch.Patty Leyendecker en Margaret Doud zijn "uit Dallas, Texas". Daar is het warme klimaat schadelijk voor de komst van kerstgevoelens. Hierbij: romantische sneeuwbuien - "I love it". Margaret realiseert zich niet dat sommige Duitsers naar New York vliegen voor kerstinkopen: "Waarom zou je dat doen als je dit voor de deur hebt staan?" Ze wijst naar de achterkant, op de tribunes in de stijl van een blokhut en een plastic wiegarrangement. De twee vrienden komen elk jaar in december naar Duitsland en bezoeken daar altijd een andere markt.De Nederlander Hetty Geerarts heeft al een Duitse worst in haar maag gestopt. Ze wil ook warme dranken. Thor uit Trondheim in Noorwegen zegt: "Ik kom voor het Duitse bier." Duitsland, het land waar punch en glühwein stromen. Doreen Vancouter en Ruth Harbert uit een noordelijke voorstad van Londen, doen op hun beurt weinig eer aan eten en sterke drank. Ze gaan over boomversieringen en handwerk.Vooral rond lunchtijd, wanneer de bussen met de dagtoeristen er zijn, wordt er op elke hoek Engels gesproken, na het genieten van "Gluhwein", soms in een drukkere bui. Uit de luidsprekers klinkt een gouden kuiken: "Stille nacht..." De kolossale kathedraal op de achtergrond geeft extra gewicht aan de ontvangen indrukken. De tandopeningarchitectuur van Keulen is hier niet zichtbaar.'s Avonds, wanneer het licht aangaat, zijn de meeste toeristen al verdwenen. Maar niet de twee Londenaren Natasha en Dom. Verstrengeld is het jonge paar bij de ingang van de markt en bieden uitzicht op de kathedraal, zijn de schijnwerpers een bleke witte nachtjapon getrokken. De twee vroege jaren twintig is speciaal overgevlogen voor de kerstmarkt Keulen, "het is zijn kerstcadeau", zegt Natasha. Je hebt nog nooit op een kerstmarkt geweest, maar ze hebben een idee van hoe het zou moeten zijn: "Romantic - en Christmassy."Duitse kerstmarkten behoorlijk populair


De Duitse kerstmarkten zijn populairder dan ooit. Volgens een recente studie in opdracht van de Duitse Showmen's Association (DSB) trekken de 1500 kerstmarkten in Duitsland nu 85 miljoen bezoekers. Ter vergelijking: in 2001 was het 50 miljoen - dat betekent een stijging van 70 procent. De stad met de meest bezochte kerstmarkten is daarom Keulen (vier miljoen bezoekers), gevolgd door Dortmund, Stuttgart en Frankfurt. Volgens schattingen van DSB President Albert Ritter zijn buitenlandse toeristen goed voor ongeveer 30 procent van de bezoekers. Veel Italianen zouden naar Stuttgart komen, velen naar Zwitserland na Freiburg, velen naar de Engelsen na Aken en veel Nederlanders naar het Ruhrgebied.
Mogelijk gemaakt door Blogger.