Vakantie met Smartphone - Surfopties voor vakantiegangers

De prijzen voor mobiele telefoongesprekken in andere EU-landen dalen - dit is de verantwoordelijkheid van de Europese Commissie. Prijskapjes voor mobiel surfen bestaan ​​nog niet. De megabyte prijzen van de providers zijn vaak astronomisch hoog. Goedkopere rijdende reizigers met surfmogelijkheden. auch am strand ist ein smartphone für viele unverzichtbar. doch ohne die passende surf-option kann das internetvergnügen im ausland schnell teuer werden. (bild: seeger/dpa/tmn) Ook op het strand een smartphone voor velen is essentieel. Maar zonder de juiste surfoptie kan internetplezier in het buitenland snel duur worden. (Foto: Seeger / dpa / TMN)

De prijzen van mobiel bellen in andere EU-landen tuimelen - dat de Europese Commissie maakt. Prijskapjes voor mobiel surfen bestaan ​​nog niet. De megabyte prijzen van de providers zijn vaak astronomisch hoog. Reizigers met surfopties zijn goedkoper.O2 heeft onlangs een nieuwe internet-surfoptie voor reizigers aangekondigd. Vanaf augustus kunnen klanten het zogenaamde Smartphone Daypack EU boeken, waarmee voor 3,50 euro per dag 10 megabytes (MB) datavolume beschikbaar is, aldus het moederbedrijf Telefónica. Het al boekbare Internet Day Pack EU bevat nu 100 MB in plaats van de vorige 30 MB dagelijks - de prijs daalt van 15 tot 10 euro. De aanbiedingen zijn geldig in de EU, vele andere Europese landen en in Noord-Amerika.Onder de naam Travel Surf biedt Deutsche Telekom dataopties voor reizigers in andere EU-landen. Een dagkaart kost 1,95 euro voor 10 MB of 4,95 euro voor 50 MB. Voor de weekprijs van 14,95 euro is een quasi-flatrate te krijgen. De Telekom behoudt zich het recht voor om de surfsnelheid te beperken. De opties zijn ook van toepassing op IJsland, Liechtenstein, Kroatië, Noorwegen en Zwitserland.


Reizigers met een prepaidkaart op het E-Plus-netwerk kunnen een EU-surfoptie van 50 MB reserveren voor $ 4,99, die zeven dagen geldig is. De optie is onder andere verkrijgbaar bij Base, E-Plus, Simyo, Blau. de, Blauworld of My-MTV-Mobile.De Telefónica-dochter Fonic zal de EU-gegevens aanbieden Inpakken: abonnees voor het vast bedrag voor mobiel internet zijn dan beschikbaar in andere EU-landen voor 3 euro per dag op de dag van 10 megabytes aan gegevensvolume.Vodafone biedt klanten die in Duitsland een vast tarief (Superflat Internet) hebben geboekt een optie met de naam Reiseflat-Data. Voor 5,99 euro per maand kan de flatrate bovendien in 22 landen worden gebruikt.Iedereen die online met zijn smartphone online gaat zonder internetoptie, moet elke uitgezonden megabyte individueel betalen. Afhankelijk van de aanbieder bedragen de kosten tussen 50 cent en meerdere euro's. In deze op volume gebaseerde facturering zijn de kosten voor dataroaming in andere EU-landen beperkt tot € 59,50 per maand. Vervolgens wordt de verbinding verbroken - tenzij de klant de aanbieder heeft geïnformeerd dat hij ook over de grens wil surfen.Na de tarieven voor mobiele telefoongesprekken, is de EU-Commissie ook van plan om de detailhandelsprijzen voor gegevens te beperken: Vanaf juni 2012 wordt voor elke megabyte een maximum van 90 cent (plus btw) betaald. Tegen 2014 zal de maximumprijs worden verlaagd tot 50 cent per megabyte (plus btw).De prijs van mobiele telefoongesprekken in andere EU-landen zou volgens de Commissie moeten blijven dalen. Sinds vrijdag (1. Juli) zijn nieuwe prijsplafonds: oproepen in het zogenaamde EU-tarief kost nu een maximum van ongeveer 42 cent per minuut (voorheen ongeveer 46 cent). Wie wordt genoemd in andere EU-landen, betaalt een maximum van ongeveer 13 cent per minuut (eerder ongeveer 18 cent) met de facturering naar de tweede. Voor uitgaande gesprekken moet de tweede minuut na elke halve minuut worden gefactureerd. De prijs voor sms-roaming blijft ongewijzigd op ongeveer 13 cent per kort bericht.

Mogelijk gemaakt door Blogger.