Vroedvrouwen maken zich zorgen over hun droombaan

Steeds minder freelancers kunnen zich nog verloskunde veroorloven. Na jaren van protesten door de beroepsgroep, gaan de ouders nu ook de straat op. hebamm Vroedvrouw Lena Ehlebracht denkt eraan haar beroep met een bezwaard hart te veranderen.

Voor vroedvrouw Lena Ehlebracht komt geen ander beroep in aanmerking. Het is een roeping voor mij, een kwestie van hart, zegt de vrouw uit Stuttgart. Desalniettemin heeft ze er de laatste tijd vaak aan gedacht om van baan te veranderen. Bij de gedachte eraan bloedend met het hart. Maar de situatie voor freelance verloskundigen is de laatste jaren alleen maar verslechterd. Dit heeft één belangrijke reden: hun bijdragen aan de noodzakelijke aansprakelijkheidsverzekering zijn geëxplodeerd.Ehlebracht heeft 4400 euro per jaar betaald voor hun aansprakelijkheid. In juli neemt de bijdrage toe tot 5090 euro - dat is ongeveer evenveel als ze ongeveer tien geboorten bruto krijgt. In het jaar is de 26-jarige ongeveer 18 keer, wanneer een baby het daglicht ziet. Op haar maandelijkse ongeveer 1400 Euro netto komt ze vooral dankzij de vele cursussen voor de voorbereiding van de geboorte en regressie na de zwangerschap. Alleen omdat ze geen kinderen heeft en in een gedeelde flat woont, kan ze elke maand een beetje geld uitgeven, zei ze.


Ehlebracht is niet de enige in haar denken. In heel Duitsland vragen freelance verloskundigen: is het financieel nog steeds de moeite waard? Degenen die niet langer geboorten begeleiden en hun tijd beperken tot pre - en nazorg voor zwangere vrouwen betalen slechts ongeveer een tiende van de verzekeringspremie. Steeds meer verloskundigen uitkleden verloskunde terug - of de industrie volledig verlatenHet probleem is al jaren bekend, maar is onlangs versterkt door de aankondiging van de Neurenberger Insurance Group: Als één van de weinige aanbieders die. zelfs nog verzekeren professionele verloskundigen, wil ze terug te trekken uit deze markt voor de zomer, 2015door dit te doen voor de toekomst van de professionele verloskundigen heeft nog onzekerder geworden. Federale minister van Volksgezondheid Hermann Gröhe (CDU) heeft inderdaad beloofd om hen te helpen, maar de details zijn nog steeds open. Sommigen stellen een fiscaal gefinancierd financieringsfonds voor. We moeten de minister nu de tijd geven, zegt de voorzitter van de Duitse verloskundigenvereniging, Martina Klenk. Als er tegen eind mei niets gebeurt, vragen we ook om demo's.Het wordt steeds moeilijker voor zwangere vrouwen om een ​​verloskundige te vinden en velen zijn nerveus. Afhankelijk van de regio is de situatie anders. Volgens de beroepsvereniging moeten aanstaande moeders vaak lang bellen voordat ze een verloskundige vinden. In verschillende steden in de republiek gingen ouders zaterdag de straat op voor solidariteitsherinneringen. Op posters was onder meer te lezen: Stel je voor, je kind komt eraan, en nee is er!Cerstin Jütte van het initiatief van de ouders Hartelijk gefeliciteerd uit Karlsruhe heeft deze ervaring zelf gemaakt: het zoeken was heel moeilijk - het heeft kostte me veel zenuwen en tranen. Haar wens was niet om te worden verzorgd door verschillende verloskundigen tijdens de zwangerschap, maar om dezelfde contactpersoon te vinden voor zwangerschap, geboorte en nazorg. Het wenspakket is niet gelukt.De ouders zijn teleurgesteld en boos op de politiek - en gingen daarom de straat op, zegt de 27-jarige. Moeders en vaders wilden zelf bepalen of hun kind werd geboren in een geboortehuis, thuis of in een kliniek. Ze beschouwen dit recht op vrije keuze van geboorteplaats als bedreigd, omdat steeds meer verloskundigen uit de verloskunde komen vanwege de hoge verzekeringspremies. Zelfs verloskundige Ehlebracht uit Stuttgart moet de ouders teleurstellen. Ik zeg vier vrouwen per dag, omdat ik niet zoveel nazorg kan doen, zegt ze. Voor mij is er nu veel werk, omdat er zo weinig andere verloskundigen zijn. U krijgt al vragen voor september. Paradoxaal genoeg moet de geboorteplaats in Stuttgart tussen augustus en oktober gesloten worden vanwege een tekort aan verloskundigen. EHLEBRACHT zegt. Ik voel me in de steek gelaten door de politiek naar benedenover Demoseisen van oudersVerklaring Duitse verzekeraarsonline petitieVereniging Duitse vroedvrouwenDe bezetting verloskundige

Mogelijk gemaakt door Blogger.