Dierenwelzijnsexpert: olifantstoerisme vereist geweld

Olifantenrijden is nog steeds een populaire attractie op veel rondreizen in Azië - maar nog steeds meestal pure foltering, omdat de dieren meestal door onderdanigheid worden gemaakt. Maar hoe leg ik dat uit aan mijn kind, dat echt op een olifant wil rijden? Kettingen op de poten: om olifanten volgzaam te maken voor toeristische attracties, moet hun wil met geweld worden verbroken.

Elephant riding wordt aangeboden aan reizigers in Azië. Waarom dit is meestal dierenmishandeling, en hoe doe je dat zijn of haar kind uit te leggen, doet ze de rechten van dieren activist en bioloog Daniela Freyer van de organisatie Pro WildlifeAls er olifanten toerismeDaniela Freyer.? In veel Aziatische landen, met name Thailand. Er bevinden zich ongeveer 4000 olifanten voor het toerisme. Maar het probleem ook betrekking op Laos, Cambodja, Indonesië, India oderSri Lanka. Het assortiment is breed: er is zelfs de olifant ritten, evenals optochten, waar de olifanten zijn ingericht. Maar dit heeft weinig te maken met een religieus ritueel, maar is vaak een louter toeristische attractie. En dan zijn er veel olifanten kampen, waar u kunt zwemmen en het voeren van de dieren en waar ze worden blootgesteld aanWat is het probleem bij deze attractiesFreyer.? Meestal het ziet er heel onschuldig. Maar bijna een op de hoogte is van wat wreedheid de dieren hiel worden gebracht. Veel dieren zijn afkomstig uit het wild. Ze worden losgerukt uit hun runderen, doodde de familieleden zumTeil. De jongeren worden vervolgens verbroken door vastbinden, slaan en uitdroging. Op een gegeven moment accepteren ze mannen als heren.Kan ik dat als toerist erkennen?Freyer: Dat zie je op het eerste gezicht niet. Maar als je goed kijkt, zie je vaak sporen van de ijzeren haken die de dieren in gevoelige delen van het lichaam prikken. U kunt dan littekens en verwondingen zien. Maar de meeste toeristen merken dat niet. Ze lieten zich wiegen door de mooie toon. Er wordt vaak gezegd dat alles gebaseerd is op een lange traditie.Moet ik als toerist alle olifantenshows vermijden?Freyer: We ontmoedigen duidelijk alle attracties die direct contact met mensen mogelijk maken. En ook van circusstukken en processies, omdat de dieren met kracht volgzaam worden gemaakt. Voeding, baden, paardrijden - opdat een wild dier zoiets zou toestaan, moet zijn wil worden verbroken. Maar dat gaat soms mis: in de afgelopen zeven maanden zijn minstens elf mensen door olifanten gedood. Het is het beste om de dieren in het wild te ervaren. Blijf uit de buurt van dieren in gevangenschap!Hoe leg ik dit uit aan mijn kind op vakantie, die gewoon op een olifant wil rijden?


Freyer: Ze begrijpen dat als ze zeggen: de olifant vindt het leuk dat niet. Hij zou liever met zijn gezin door de jungle rennen en niet worden vastgeketend. Je moet de kinderen uitleggen dat deze dieren in het wild leven, met moeder, broers en zussen en tantes. Bovendien zou ik als ouder nooit mijn kind op een olifant zetten, wat levensbedreigend kan zijn.Hoe zit het met de reisindustrie?


Freyer: Er beweegt iets. Er zijn enkele organisatoren die afscheid hebben genomen van het toerisme met gevangen olifanten. Er zijn er meer. We hopen dat er een fundamentele ommekeer zal plaatsvinden. Tijdens rondreizen is de olifantentocht vaak een dagtocht. Ik zou niet bij deze organisator boeken en hem mijn mening vertellen: ik koos iemand anders, want dat is dierenmishandeling.

Mogelijk gemaakt door Blogger.