Stad breekt verder - Berlijn wil Parijs

inhalen Berlijn is veruit de nummer één van de Duitse stadsreisbestemming. Maar dat is nog niet alles: zelfs in vergelijking met Europa is de stad altijd beter af. Het aantal nachten is hoger dan in Rome - zelfs Parijs is niet oneindig ver weg. absteche Beeldzoom Een omweg naar de Reichstag-koepel - Berlijn trekt de meeste bezoekers in Duitsland, waaronder veel internationale gasten.

Velen hebben de afgelopen maanden spotten over Berlijn: de opening van het nieuwe vliegveld moest verschillende keren worden uitgesteld. Tegelijkertijd is het toerisme in de hoofdstad een blijvend succesverhaal. "We zijn de snelstgroeiende metropool ter wereld, zelfs voor Madrid, Tokio of Shanghai", zei Burkhard Kieker, hoofd van toeristische marketing VisitBerlin, in de aanloop naar de ITB-reismarkt. "In termen van overnachtingen zijn we de nummer drie van Europa achter Londen en Parijs."En nog vóór Rome - hoewel de Italiaanse hoofdstad 3000 jaar voor zich had. Berlijn speelt al lang in de Champions League of city tourism. "Ik geloof dat we naar het niveau van Parijs zullen verhuizen", zegt Kieker. "Ze hebben 36 miljoen overnachtingen. Dit moet in de komende tien jaar worden verkregen. "Berlijn staat al aan de top van de stadsreisbestemmingen in Duitsland: vorig jaar steeg het aantal gasten tot een goede 10,8 miljoen, en overnachtingen tot 24,9. miljoen. München en Hamburg liggen ver achterop. "Berlijn slingert terug in de normale staat van een kosmopolitische stad", zegt Kieker, die deze ontwikkeling beschrijft. "We krijgen steeds meer de echte functie van een hoofdstad, waar de trends worden geboren en de mode wordt gemaakt." En waar de toeristen ook heen willen. Kieker ziet de comeback van een kosmopolitische stad erin. "En de wereld houdt van comeback-verhalen."De aantrekkelijkheid van Berlijn heeft ook zeer tastbare redenen: ten eerste is de stad veel goedkoper dan andere grote steden. "Iedereen die hier drie of vier dagen komt, kost een derde tot een half minder dan in Londen," zei Kieker. "Dat is meer waar voor uw geld met dezelfde entertainmentwaarde."Tel daar het grote aantal evenementen het hele jaar door bij. "Er zijn geen dode valleien meer." Dat varieert van de Lange Nacht van Musea, uitgevonden in Berlijn en nu vaak gekopieerd, tot de zomer in Berlijn met verschillende festivals en evenementen in de clubs, evenals in de strandbars en de Badeschiffen.Berlijn is niet alleen een trendbestemming voor jonge bezoekers: "De gemiddelde leeftijd van bezoekers is 42 jaar. De grootste doelgroep is 55 plus, bovengemiddeld opgeleid en met bovengemiddeld geld, "aldus Kieker. "Ze willen vooral cultuur, goed eten, goed leven, een goede nachtrust." VisitBerlin heeft systematisch gevraagd waarom de Berlijnse bezoekers naar de hoofdstad komen: "De meest populaire zijn wandelen, restaurants en cafés bezoeken, laat jezelf afdrijven, kijk eens wat de Berlijn maakt, »zei Kieker. "Ze gaan ook naar het theater, naar de opera of naar Nefertiti, cultuur speelt een belangrijke rol." Maar het maakt het verschil niet. "Mensen gaan de hartslag van deze stad voelen", zei de baas van VisitBerlin. "De gordijnen gaan immers open wanneer de luiken ergens anders naar beneden gaan."


berli Afbeeldingszoom Berlijn is een magneet voor het publiek en dat is niet alleen vanwege de tv-toren - geen enkele stad in Duitsland is aantrekkelijker voor bezoekers. even Fotozoom Evenement moet zijn: Berlijnse bezoekers willen iets beleven en zo veel mogelijk zien op Fashion Week, bijvoorbeeld. fü Bild-zoom Er is iets gaande voor Berlijn - volgens Burkhard Kieker, Managing Director van VisitBerlin, is er nog steeds ruimte voor verbetering van het aantal overnachtingen.
Mogelijk gemaakt door Blogger.