Aanraken en infecteren - De grootste gevaren op internet

Door simpelweg een website op te roepen, kunnen computergebruikers malware opsporen - veel gebruikers zijn niet duidelijk. Dit risico is veel groter dan bijvoorbeeld een spammail, als een analyse van netwerkbeveiligingsshows. we Degenen die hun computer willen beschermen tegen kwaadwillende aanvallen, moeten hun beveiligingssoftware regelmatig bijwerken.

Alleen al door een webpagina te bellen, kunnen computergebruikers kwaadwillende software gebruiken - veel gebruikers zijn niet duidelijk. Dit risico is veel groter dan bijvoorbeeld een spammail, als een analyse van netwerkbeveiligingsshows.Volgens een analyse van het Europees Agentschap voor netwerk - en informatiebeveiliging (ENISA) zijn de zogenaamde drive-by-downloads de grootste actuele bedreiging van het internet, zoals IT-brancheorganisatie Bitkom heeft aangekondigd. Ongedierte zoals Trojaanse paarden en wormen eindigen op de tweede plaats tussen de grootste netwerkbedreigingen. Volgens ENISA blijven bedreigingen gebaseerd op botnets, phishing, datadiefstal en ransomware. Op de tiende plaats ranking landt Spam: Het is de enige bedreiging, waarbij de overheid niet op te sporen stijgende of stabiel, maar een valgevaarom de computer te beschermen in principe hoorde een antivirusprogramma met de huidige definities, een firewall. en een regelmatige update van alle programma's. Gebruikers beschermen zichzelf tegen drive-by-infecties via gemanipuleerde websites door de gebruikte browsers en alle plug-ins up-to-date te houden, zoals Flash, Java of Adobe Reader, adviseert de branchevereniging. Veel Trojaanse paarden en wormen vermijden gebruikers wanneer ze geen software installeren van onveilige of onbekende bronnen en openen geen bijlagen in e-mails van onbekende afzenders.Wie wil er zeker van zijn dat zijn machine geen deel uitmaakt van een botnet? , kan dit controleren met behulp van de site botfrei. de. Een botnet is een associatie van vele machines die zijn geïnfecteerd met malware. Ze worden misbruikt door criminelen zonder medeweten van de gebruikers over spam en phishing mails of server te sturen door middel van massale opvragingen verlammen (denial of service-aanvallen).De beste bescherming tegen phishing en spam blijft voor gezond wantrouwen. Banken, bedrijven of overheden zouden nooit hun klanten vragen per e-mail om vertrouwelijke informatie in te voeren zoals wachtwoorden of accountgegevens op het internet, waarschuwen experts. verwijderen dergelijke mails gebruikers die het meest direct. Hetzelfde gold voor dubieuze of onverwachte e-mails met links en bijlagen, alsmede vragen over sociale netwerken.In Ransomware is kwaadaardige software die, bijvoorbeeld, de toegang blokkeren tot de computer en bedriegt de gebruiker of beangstigt zo dit maakt een betaling in contanten. Vaak is de logo's van Gema, de politie of andere instanties en instellingen zijn misbruikt. Gebruikers moeten worden betrokken bij de afpersing krijgen niet. Want na een betaling krijg je in de meeste gevallen nog steeds geen toegang tot zijn computer of de gegevens te hebben. In plaats daarvan dit probleem kan optreden op de pagina bka-trojaner. de hulp.Is mijn computer Botfree?Help bka-trojaner. deeen op de twee slachtoffers van cybercriminaliteit


Bijna de helft van internetgebruikers (47,6 procent) wordt al een slachtoffer van cybercriminaliteit volgens een GfK onderzoek. Meest getroffen te maken gehad met kwaadaardige software op hun computers (25,7 procent) of dat hij kwam bij het online winkelen en internetdiensten fraudeurs op de lijm (16,8).

Relatief veel gebruikers klaagden ook over ongeoorloofde toegang tot hun persoonlijke gegevens en misbruik of diefstal (10,9 procent). Zelfs zogenaamd gratis diensten, die later moeten worden betaald, zijn volgens de enquête een groter probleem (10.8). Voor de studie in opdracht van FriendScout24 waren 1.000 netizens op een representatieve manier geïnterviewd.

Mogelijk gemaakt door Blogger.