Customer Rush op iPhone X: lange levertijden

De iPhone X is de duurste telefoon die Apple op de markt heeft gebracht, met meer dan € 1.000. Desalniettemin is de wachttijd al snel gestegen tot meer dan een maand aan het begin van de pre-orders. Het is onduidelijk hoeveel apparaten Apple heeft om te lanceren in de aanbieding. das iphone x kann nun in europa vorbestellt werden. De iPhone X kan nu worden voorbesteld in Europa.

Apple worstelt met een enorme klantengang op zijn duurste iPhone-model tot nu toe. Ongeveer anderhalf uur na het begin van de pre-orders voor de nieuwe iPhone X, daalde de wachttijd op vrijdag naar vijf tot zes weken. Het bleef echter zo.



In Duitsland stortte het systeem voor het verwerken van betalingen in de Apple Store onder de last van onderzoeken. Marktwaarnemers en effectenmakelaars hopen dat de ontwikkeling van levertijden in de loop van de dag aanwijzingen zal geven over hoeveel van de nieuwe soorten apparatuur de Groep in de belangrijke kerstbusiness zal kunnen brengen. Volgens schattingen van de analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities, zou Apple met Kerstmis slechts 20 tot 30 miljoen apparaten van de iPhone X op de markt kunnen brengen en zijn er slechts ongeveer drie miljoen beschikbaar voor de verkoop.



De kerstbusiness met nieuwe iPhone-modellen is van oudsher de meest lucratieve tijd voor de groep. Een jaar geleden verdiende Apple dit kwartaal een omzet van $ 78,4 miljard, goed voor $ 17,9 miljard. Er zijn in totaal 78,3 miljoen iPhones gekocht. De telefoons waren goed voor meer dan tweederde van alle Apple-activiteiten in dit nogal typische kerstkwartier.



Dit jaar is het echter anders: Apple introduceerde de nieuwe iPhones zoals gewoonlijk in september. Maar in eerste instantie kwam alleen de iPhone 8 in de handel, die in zijn twee maten met tal van innovaties in het interieur sinds 2014 het ontwerp nauwelijks heeft veranderd. Volgens marktwaarnemers zijn de verkopen bescheiden omdat veel Apple-enthousiastelingen wachten op de iPhone X. De iPhone X is de duurste, de Apple, met een startprijs van € 1149 in Europa en $ 999 voor belastingen in de VS eerder op de markt gebracht. Beleggers verwachten een hogere omzet voor Apple, omdat ze nog steeds sterke belangstelling van klanten verwachten. Geschat wordt echter dat het langer zal duren voordat de productie aan de vraag voldoet.



Apple had aanvankelijk veel van zijn klanten wachten op pre-orders op vrijdag. De website werd pas rond tien minuten na de aangekondigde tijd 9:01 CEST voor veel geïnteresseerde partijen vrijgegeven. De levertijd nam onmiddellijk toe tot twee à drie weken. Zo konden slechts enkele klanten op 3 november een leveringsdatum voor de marktintroductie krijgen. Het Ebay-handelsplatform zag al snel wederverkoopaanbiedingen met flinke winstmarges. Bijvoorbeeld, het 1319-euro model van Apple met 256 gigabytes aan geheugen kostte 4990 euro.



Volgens berichten in de media en analisten hebben bottlenecks op gezichtsherkenningssensoren de productie vertraagd gepland. De iPhone X is de eerste Apple-smartphone waarin het display vrijwel het hele front beslaat. Zo kan een scherm worden verpakt met een diagonaal van 5,8 inch in een behuizing die slechts iets groter is dan de kleinste van de twee voorgaande iPhone-modellen. Apple vervangen de gebruikelijke vingerafdrukscanner (Touch ID) Gezichtsdetectie (Face ID) met behulp van een complex systeem met infraroodtechnologie.



PM Apple



Aanbiedingen Ebay

Mogelijk gemaakt door Blogger.