Apple maakt iPad geschikt tegen groeiende concurrentie

da De nieuwe iPad Air is aanzienlijk afgeslankt in vergelijking met zijn voorganger.

Apple vond de tabletcomputer niet uit, maar leidde tot succes. Sinds de toenmalige Apple-CEO Steve Jobs de eerste iPad in 2010 onthulde, is de computerindustrie compleet veranderd.De verkoop van traditionele pc's daalt gestaag naarmate tablets van verkooprecord naar verkooprecord overschakelenMet de iPad is Apple nog steeds de grootste fabrikant van tablets, maar de concurrentie heeft veel in beslag genomen. Als u alle modellen van verschillende bedrijven samen die draaien op het Android-systeem van Google of omgeleid Android-versies toe te voegen, Apple heeft alleen de tweede grootste platform.Apple CEO Tim Cook en zijn team daarom gebruikt het bijna traditionele afspraak voor de belangrijke kerstbusiness om een ​​nieuwe iPad-generatie te introduceren. In vergelijking met zijn voorganger is de nieuwe iPad Air opnieuw aanzienlijk afgeslankt: hij weegt nu net iets minder dan 500 gram en is slechts 7,5 millimeter dik. Desalniettemin zou het veel sneller moeten gaan, omdat Apple's nieuwe A7-processor zoals de iPhone 5s zijn werk doet.


Fans die hadden gehoopt dat Apple's designbaas Jony Ive in de nieuwe iPad en de Super camera van de recente iPhone zou echter belemmerd zijn. Ook op de vingerafdruksensor van de 5s deed Apple afstand van zijn vernieuwde tablets.


Voor de kleinere iPad mini was Apple ook achter. Het kleine broertje van de grote iPad krijgt nu het retina-display met hoge resolutie, waarbij de kijker de afzonderlijke pixels niet meer kan zien. Ook hier belooft Apple hogere prestaties en een langere levensduur van de batterij - gegevens die moeten worden beoordeeld in onafhankelijke beoordelingen tot de marktintroductie in november.Apple vertrouwt niet op de magie van hardware. Voor alle nieuwe apparaten geeft de Californische groep zijn softwarepakketten iLife en iWork weg, waarmee Apple-klanten belangrijke delen van hun digitale leven kunnen verwerken. Apple stuurde ook militante groeten aan het hoofdkantoor van Microsoft in Redmond. De upgrade van het Mac-besturingssysteem OS X "Mavericks" gratis


wordt aangeboden

Of de nieuwe producten variëren naar de bovenste positie als de toonaangevende tablet fabrikanten in de wereld verdedigen, zal de komende weken en maanden tonen. Een zelfverzekerde Apple CEO Tim Cook afgezien in ieder geval op het verminderen van de premie prijzen voor iPads in om marktaandeel te ruimen."Nu lijkt iedereen een tablet te maken, zelfs de voormalige sceptici," Cook waagde een veeg op de concurrentie. "Ongeacht wat u zegt over activeringsnummers, de iPads worden het meest gebruikt," herhaalde hij de Apple-regel. Dat is belangrijker dan pure verkoopcijfers. Daarnaast heeft Apple in de afgelopen drieënhalf jaar 170 miljoen iPads verkocht.


Gartner-analist Carolina Milanesi is van mening dat Cook's prijsstrategie hoog is. Zelfs de één jaar oude eerste generatie van de iPad mini zal voor de klanten interessanter zijn gezien de rijke selectie van apps dan concurrerende modellen met betere beeldschermen, oordeelde ze. In het tijdschrift "Forbes" zei commentator Mark Rogowsky echter dat Apple doet alsof de groep alleen op de tabletmarkt staat. Vanwege de hoge prijzen mist het bedrijf de kans om met zijn iPad de computerwereld van morgen te domineren, zoals het ooit Microsoft en Intel in de pc-wereld is gelukt.De koers van het aandeel daalde nadat Apple presentatie door minimal - een teken dat er geen verrassingen voor de spelers op de markt. Volgens recente productlanceringen, was de prijs aanzienlijk deel gedaald omdat beleggers hadden meer nieuwe producten dan wel lagere prijzen verwacht.Apple de nieuwe iPad-modellenApple's nieuwe Mac ProApple's nieuwe Mac softwaretweet Carolina MilanesiRogowsky in "Forbes"

Mogelijk gemaakt door Blogger.