Auteursrecht voor uitgevers: de commissies hebben nu het woord

Na een eerste controversieel debat in de Bondsdag, vindt de controversiële wet voor de bescherming van persartikelen op internet volgend jaar aanvankelijk plaats in de gespecialiseerde commissies. Verantwoordelijk is de juridische commissie, die het verdere tijdschema vaststelt. das verhältnis zwischen presseverlagen und internet-suchmaschinen wie google wird durch ein neues gesetz geregelt, das jetzt in den bundestag eingebracht wurde. die erste debatte am späten abend verfolgten nur wenige abgeordnete, aber umso mehr interessenten auf twitter. De relatie tussen persuitgevers en internetzoekmachines zoals Google wordt geregeld door een nieuwe wet, die nu is opgenomen in de Bondsdag. Het eerste debat in de late avond werd gevolgd door slechts een paar parlementsleden, maar des te meer geïnteresseerd in Twitter.

Na een eerste controversiële debat in het parlement de controversiële wet is voor de bescherming van persartikelen op het internet volgend jaar, voor het eerst in de gespecialiseerde commissies. Verantwoordelijk voor de commissie juridische zaken, waarvan de verdere planning stelt.is hij verwachtte dat er er eind januari een eerste hoorzitting over de bijkomende rechten zou zijn, zei de voorzitter van de Subcommissie Nieuwe Media, Sebastian Blumenthal (FDP), op vrijdag persbureau dpa. "Het debat is gebleken dat er zeer gedifferentieerd uitzichten in de coalitie en dus een duidelijke behoefte aan advies in verdere procedures," zei de FDP netwerk politicus.De geplande nieuwe functie regelt het gebruik van persartikelen via zoekmachines zoals Google of Bing, evenals biedt dat online artikel "aggregaat", zodat bundel en verwerkt vertegenwoordigen: Deze moeten worden betaald in de toekomst als zij tevreden uitgevers meer detail dan in de vorm van nauwe banden. De oppositie veroordeelde het project als achterlijk en anti-innovatie.Terwijl er op donderdagavond vlak voor middernacht veel lege banken in de plenaire vergadering waren, werd het debat op internet goed ontvangen. In de korte berichtenservice Twitter waren de tegenstanders van het project in de meerderheid. De FDP adjunct Max Stadler, kritiek op de koers van het agendapunt in een laat uur en wees op de speciale aandacht van het thema uit: "Het internet is niet slapen" Netactivisten zien in de nevenwetgeving een beperking van de vrijheid van informatie en communicatie. Google lanceerde deze week een publieke campagne tegen het plan, dat in de Bondsdag met harde kritiek werd geconfronteerd. Stadler verdedigde het aanvullende auteursrecht en zei dat de Copyright Bill een goede basis is voor debat in de commissies. ". Jimmy Schulz maakte duidelijk dat er ook kritiek is op het concept in de coalitie: de vertegenwoordiger van FDP wees op een eenvoudige technische oplossing die uitgevers in staat zou stellen om hun eigen inhoud uit te sluiten van zoekmachines en zei: "Code is wet,"Voor de CDU, zei Ansgar Heveling dat het gaat over de vraag:" hoe gedereguleerd de economie in Internet hoort te zijn. "Hoewel het internet is een ruimte van vrijheid. Maar" Vrijheid kan niet eenzijdig de vrijheid op het internet. "Lars Klingbeil (SPD) bekritiseerde het daarmee samenhangende recht als die betrokken zijn bij de informatie - en communicatietechnologie vrijheid. Zijn partijgenoot Martin Dormann verwezen naar de kritiek van organisaties van het bedrijfsleven bij het wetsontwerp, dat te zeggen zou "effectief beperkt handige zoekmachine functies."


De groene partijpoliticus Tabea Rößner riep het wetsvoorstel achterwaarts en bekritiseerde dat deze aanzienlijke rechtsonzekerheid toeneemt: "Nadere auteursrechtwet wordt advocaat lieveling." Journalisten zouden het geld veel meer nodig hebben, voegde ze eraan toe. Voor links beschuldigde Petra Sitte de federale regering ervan "de wet slordig geformuleerd te hebben". Dit zou innovatie in het netwerk bemoeilijken als het gaat om de verwerking van informatie.Het subcomité Nieuwe media en het Economisch Comité zullen naar verwachting ook betrokken zijn bij de beraadslagingen van de gespecialiseerde commissies. De wet tot wijziging van het auteursrecht kan dan daar in februari of maart worden besproken, aldus Blumenthal. Vervolgens kan de rekening opnieuw worden ingediend met amendementen op de Bondsdag. Of de wet tijdens de huidige zittingsperiode nog steeds in de tweede en derde lezing kan worden aangenomen, is onzeker. De federale raad, de nationale kamer van het parlement, hoeft het daar niet mee eens te zijn.

Mogelijk gemaakt door Blogger.