Google wil zich beperken tot een paar gebieden met apparaten

Google wil zichzelf vestigen als fabrikant van apparaten. De internetreus riskeert dus een conflict met oude hardwarepartners. Eigen technologie zoals de Pixel voor smartphones, maar helpen om het gebruik van de services van Google te promoten. i Afgelopen herfst bracht Google de Pixel van de smartphone uit. Wat betreft het scala aan apparatuur, is de Groep van plan zich te concentreren op belangrijke gebieden.

Google wil de apparaataanbieding beperken. We zullen geen honderden producten hebben, we zullen ons concentreren op een paar belangrijke gebieden, zei het hoofd mobiele apparaten van Google Oversloh op het Mobile World Congress in Barcelona.Deze omvatten smartphones en verbonden apparaten luidsprekers. Het gaat ook over het aanbieden van de services en platforms van Google, zoals de kunstmatige intelligentie-assistenten met behulp van hardware. Wat we niet gaan doen, is een apparaat uitbrengen in een gebied waar Google niet betrokken is. Dit geldt ook voor China, hoewel het een enorme smartphonemarkt is: aangezien Google geen servicebedrijf heeft in China, is het niet logisch dat we daar smartphones verkopen.


Google bracht afgelopen herfst mee Smartphone Pixel en de netwerkspeaker Google Home op de markt. Beide integreren de Google-assistent, die het bedrijf van plan is om in de loop van de tijd naar zoveel mogelijk apparaten te brengen. Klanten klagen echter dat bepaalde Google-apparaten nauwelijks beschikbaar zijn. De Pixel-smartphone met 128 GB aan gigabytes geheugen is bijvoorbeeld al weken niet op voorraad.Of de hardware-industrie winstgevend is, is in eerste instantie secundair. De Google-manager zei: "Onze focus ligt niet op financiële statistieken, maar om een ​​goede productervaring te ontwerpen en deze beschikbaar te maken voor meer gebruikers. Zodoende bevindt de divisie van Osterloh zich in een veel comfortabelere positie dan de vele fabrikanten van apparaten met het Google-systeem Android, die in een meedogenloze concurrentie meestal weinig tot geen winst boeken.Google riskeert zijn eigen apparaataanbod te gebruiken om zijn al lang bestaande hardware-partner van streek te maken. Aan de ene kant levert het internetbedrijf Android deze producten, maar nu concurreert het ook rechtstreeks met de fabrikanten. We wilden consumenten de best mogelijke Google-ervaring laten zien, legde Osterloh het betreden van de hardware-business uit. Dat is ook het algemene thema in het totale apparaataanbod van Google: bijna al onze producten weerspiegelen deze strategie. De technologie heeft een fase bereikt waarin software en hardware in veel gevallen samen moeten worden ontwikkeld.Google richt zich op premium-apparaten met de nieuwste innovaties, het doorvoeren van goedkopere productklassen is momenteel niet gepland. Tegelijkertijd zullen er regelmatig nieuwe Google-smartphones zijn, verzekerde Osterloh. Hij wilde op verzoek geen informatie verstrekken over de vraag of de pixelfabrikant HTC de bestratingsafwerker blijft.In de loop van de tijd, in productcategorieën, komt er meer consistente ontwerplijn, waardoor de apparaten herkenbaar moeten zijn.Google test de productie in de VS, zei Osterloh. De manager was voorheen onder meer de mobiele pionier Motorola, die in het thuisland werkte. En ik kan u vertellen met mijn ervaring dat het een moeilijke onderneming is. Een van de redenen hiervoor is dat de meeste leveranciers in Azië zijn.Osterloh niet uitgesloten dat Google brengt in de toekomst een computer klok onder haar eigen naam. Het idee van een nieuwe versie van de gegevens bril Google Glass hij sprak echter sceptisch - omdat dit niet de huidige diensten aanbieden van Google passenDe laptop merk pixels laat Google, ondertussen lekken voor nu: De eerste generatie was uitverkocht en datum. geen verdere geplande Osterloh zei.Google staat niet bekend als een consumenten elektronica bedrijf, de manager gaf. We zijn begonnen met het bouwen van een merk en een reputatie ervoor, maar we zijn nog maar net begonnen.

Mogelijk gemaakt door Blogger.