Functie en ontwerp - Nieuwe concepten voor ruimte en meubilair

Er zijn veel regels in het leven. Zelfs als we ons huis opzetten, zijn we er niet vrij van. Verschillende kamers hebben specifieke functies, waarbij ze bijna vanzelfsprekend bepaalde meubels bevatten. Wat als we gewoon die regels veranderen? i In het huis van Bracher staan ​​de regels voor ruimte en meubilair op zijn kop.

Sommige dingen zijn altijd zo geweest. Tenminste zo lang als we kunnen denken. Bijvoorbeeld slapen in de slaapkamer, koken in de keuken en eten in de eetkamer. Of laten we verder gaan: daarover is er een slaapkamer, een keuken en een eetkamer. Deze regels zijn nu verbroken.



Wanneer we een huis kopen, is het vaak 50 of 100 jaar geleden gebouwd, zegt de New Yorkse ontwerper Todd Bracher. Het is niet voor ons gemaakt. En dan zetten we eetkamerstoelen in de eetkamer - want dat is wat ze doen. Bracher zet deze regels ondersteboven. Hij bouwt een huis dat anders is.



In Bracher's huis is geen slaapkamer met een bed. Er is zoiets als een keuken. Een keuken die ook een bibliotheek is - waar boeken staan ​​naast kruiden op de plank, leeslampjes naast een gootsteen. Voedsel voor lichaam en geest is wat de ontwerper het concept noemt. Er is geen badkamer, maar een douche - buiten voor het huis. Het heeft een functie. Het gaat erom steeds meer betrokken te raken bij de natuur, legt Bracher uit.



Toegegeven: Bracher's huis is geen echt huis. Voor de meubelbeurs IMM Keulen in Keulen (openbare dagen: 20 tot 22 januari) heeft de ontwerper een huis ontworpen dat de functie van meubels en kamers in vraag stelt. Het project Das Haus - Interiors on Stage wordt voor de zesde maal gerealiseerd op de IMM. Elk jaar IMM organisatoren nodigt Koelnmesse één of meer bekende ontwerper een tot een woongebouw te ontwerpen om het te bouwen en te vullen met een aantal unieke meubels.



is Bracher het huis vrij exemplarisch voor het breken van oude structuren in huizen en appartementen, Een van de trends die op de IMM kan worden waargenomen, is de fusie van de kamers. Er is niet langer de klassieke scheiding tussen de woonkamer, slaapkamer en keuken, de in München gevestigde industrieel ontwerper Steffen Kehrle uitgelegd in een lezing op de beurs. Het strikt gedefinieerde gebruik van kamers lost op. Dat geldt ook voor meubels. Meubilair moet voldoen aan de gebruikerseisen, en niet andersom.



Een voorbeeld hiervan zijn banken. Eerder zat het gezin op een twee - of driezitsbank met bijpassende fauteuil tegenover de tv. Diversiteit is tegenwoordig in trek, aldus Ursula Geismann, trendanalist bij de Vereniging van de Duitse Meubelindustrie in Bad Honnef bij Bonn. Of het nu een recamiere is, of zoals we vandaag zeggen, een longchair of een chaise longue, tegenwoordig een longback-stoel, een poef, dat wil zeggen een liggende sofa zonder rugleuning - de keuze is onbeperkt. Het huisvestingsgedrag is fundamenteel veranderd, zegt de expert.



Deze diversiteit komt ook tot uiting in het huis van Bracher - zij het vaak in een zeer eenvoudige vorm. Het doel van het kunstwerk is om de complexiteit van het hedendaagse leven te beperken tot functioneren. Een voorbeeld hiervan is de ontspanningsruimte in het huis van Bracher. Hij is donker, maar zonder bed. In plaats daarvan: een bank, een stoel, een zitkussen. Verschillende meubelstukken, dan - voor verschillende functies: dagdromen, ontspannen, mediteren. Het huis moet zich aanpassen aan de eisen van het leven - en niet dicteren hoe we moeten leven.



Service:



IMM Keulen zal van 20 tot en met 22 januari open zijn voor het publiek Open van 9.00 tot 18.00 uur of op zondag van 9.00 tot 17.00 uur. Van 16 tot 19 januari hebben alleen vakbezoekers toegang.



Als onderdeel van de IMM vindt ook dit jaar Living Kitchen voor keukens, elektrische apparaten en kookaccessoires plaats.



IMM Cologne



Woonkeuken

Mogelijk gemaakt door Blogger.