Vos, hert en uil in de woonkamer - de decoratieve trends in de herfst

Net als mode zijn woninginrichting onderhevig aan trends. Deze komen en gaan sneller en sneller, maar een onderwerp heeft zich ontwikkeld tot een eeuwige favoriet - voor experts bijna verrassend -: het is versierd met dieren en bomen. Uilen zijn populair als deco-figuren van woonruimtes.

Elk jaar zijn er veel trends op de thuisbeurzen, de meeste verdwijnen snel. Maar een ervan bestaat al heel lang - en groeit elk jaar: figuren en vormen uit het bos zijn de beste decoratieve artikelen voor thuis en appartement.



Het begon allemaal met uilen, nu worden ze vergezeld door herten en zangvogels. De vos wordt dit jaar toegevoegd, meldt trendanalist Nicolette Naumann van Messe Frankfurt in de aanloop naar de markt voor consumptiegoederen Tendence (24 tot 27 september). "Het onderwerpsbos is verrassend een zeer duurzame trend gebleken", legt Naumann uit.



Bij Tendence laten fabrikanten zien welk meubilair de kamers kan versieren. "Vossen, vogels, egels, eikels en dennenappels", legt Naumann haar ontdekkingen vast. "Je kunt ze zelfs op de sieraden zien: er zullen eikels en dennenappels op trailers zijn."



Het begon een paar jaar geleden met de uil, toen waren herten en herten als figuren voor de plank of gedrukt op kussens, Tafelkleden en porselein zijn populair. De vos als nieuwkomer is een minder romantisch getransfigureerde figuur - "maar hij wordt op een vriendelijke manier neergezet", zegt Naumann.



De figuren worden hoofdzakelijk op twee manieren getoond: enerzijds grafisch vereenvoudigd en ingedrukt in geometrische vormen - bijvoorbeeld het gezicht van de vos als een driehoek. Paddenstoelen en dennenbomen zijn ook een goede keuze voor deze stijl. Aan de andere kant handelen de bosbewoners alsof ze uit een kinderboek zijn voortgekomen, vergelijkt Naumann. Ze verdenkt de reden voor dit soort afbeeldingen in het verlangen van mensen naar alles dat natuurlijk is.



Omdat de meerderheid van de Duitsers in een agglomeratie leeft, ervaren ze niet langer de natuur in het dagelijks leven. Daarom is er een verlangen ontstaan ​​naar veld, bos en weide - en alleen naar de optredende cijfers. "Maar de natuur is ook enigszins onrealistisch geworden", legt de trendanalist uit. De mens moet ze bewust in huis brengen - en dat werkt kunstmatig. Daarom zijn de dieren en planten meer vertegenwoordigd omdat ze niet in werkelijkheid voorkomen. "Met een enigszins kinderlijke noot, zoals bij een illustratie in een kinderboek."



Naast de cijfers komen steeds meer echte planten het huis binnen, meldt Naumann. Dienovereenkomstig houdt de decoratie-industrie zich in toenemende mate bezig met innovatieve en mooie plantenbakken. Er zijn nu veel overhangende modellen. In het duurdere segment worden hoogwaardige metalen plantenbakken aangeboden - die goed passen bij de bijbehorende apparatuur.



De expert erkent niet dat de trend snel voorbij is. "Ik verwachtte dat de uilen twee of drie jaar geleden zouden verdwijnen. Ik ben verrast hoe lang de trend duurt. "En hij wordt van seizoen tot seizoen verlengd. Bij Tendence zijn er veel te zien - omdat de exposanten ook de kerstversiering daar presenteren, traditioneel zijn dit bomen, denneappels en bosdieren.



Maar Naumann verwacht ook iets nieuws: "Kerstmis raakt steeds meer los van de christelijke inhoud", legt de trendwaarnemer uit. "Het gaat steeds meer om wat origineel is en dient je eigen voorkeuren." In plaats van traditionele symbolen versieren feeën bijvoorbeeld trendy bomen. Sledes, katten, zelfs bierpullen als volgers waren de afgelopen jaren al te zien. "Als je wilt, kun je een boom met een geslacht-en-de-stad versieren met schoenen met hoge hakken."



Serv ijs:



Tendence staat alleen open voor vakbezoekers. Van 24 tot 26 augustus is ze van 9.Van 00 tot 18.00 uur, open op 27 augustus van 9.00 tot 17.00 uur.



Tendence-website

Mogelijk gemaakt door Blogger.